2019-04-07 23:59:03

Mravići u Graditeljskoj školi Čakovec

U utorak, 4. travnja djeca iz starije skupine Mravići iz DV Bambi Čakovec, zajedno sa svojim odgojiteljicama, posjetili su Graditeljsku školu Čakovec. DV Bambi i Graditeljska škola „stari“ su prijatelji jer već šestu godinu zaredom surađujemo na projektu poticanja čitanja „Čitajmo svi, veliki i mali“.

I ovom smo se prilikom okupili istim povodom. Kako nam je došlo proljeće, tematika nam se nametnula sama po sebi pa su naši učenici mališanima pročitali nekoliko prigodnih priča i pjesama. Mališani su sa zanimanjem slušali i  vrlo aktivno sudjelovali u razgovoru koji se poveo nakon čitanja. Za nagradu su nam otpjevali nekoliko prigodnih pjesama, a nije nedostajalo ni plesa i igre. Nakon čitanja i male okrjepe mališani su krenuli u potragu za čokoladnim jajima i pritom su pokazali iznimnu vještinu i brzinu. Nakon kratkog, ali slatkog zadatka, uslijedio je onaj kreativni. Naime, kako se ove godine od 8. do 12. travnja 2019. održavaju drugi Dani medijske pismenosti , naši učenici 1., 2. i 4. razreda – medijski tehničari, zajedno sa svojom profesoricom Ljiljanom Ille, održali su za mališane nekoliko kreativnih radionica. Otkrili su im tajne „svog zanata“, a mališane je oduševilo to da što su imali prilike koristiti digitalnu tehnologiju.

Za kraj druženja svi zajedno smo posjetili školske radionice gdje su nas dočekali maturanti u programu dizajner unutrašnje arhitekture te stručni nastavnik Vladimir Hatlak. Oni su svima prisutnima predstavili  završne radove koji dovršavaju te nam pokazali još poneke radove od drva. Mališanima su se izuzetno svidjeli „hoteli za kukce“ pa su ih ponijeli u svoj vrtić. Prije samog rastanka još jednom smo se fotografirali i ugovorili novi susret za početak lipnja, kada ćemo čitati pod krošnjama.

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec