2019-04-03 10:26:10

Najava izložbe "Ishodište poliperspektivnosti" - susret učitelja i učenika

 

 

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 19:00 sati, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorit će se izložba Ishodište poliperspektivnosti. Riječ je o skupnoj izložbi radova kojom će se predstaviti djelovanje Graditeljske škole Čakovec unutar zajednice.
 

Graditeljska škola osnovana je 1961. godine kao Građevinska tehnička škola te, kao takva, u kontinuitetu djeluje sve do danas. Važnost razvoja graditeljstva kao gospodarske grane od osobitog značaja prepoznata je od samih začetaka škole za čije se rastuće potrebe 1977. godine gradi novi kompleks školske zgrade, učeničkog doma, sportske dvorane i školskih radionica, a 1996. godine otvoren je i Odjel za likovnu umjetnost i dizajn . Danas škola obuhvaća 32 razredna odjeljenja s više od 500 učenika, a njena važnost kao jedne od vodećih strukovnih škola na sjeverozapadu hrvatske prepoznata je i izvan granica županije. 
Sukladno mnogobrojnim programima koje škola nudi, izložbom su obuhvaćeni radovi širokog spektra: od multimedije, djela izvedenih u klasičnim tehnikama, arhitektonskih projekata do projekata iz područja geodezije. Posebnost ove izložbe očituje se u tome što, uz radove nastavnika, obuhvaća i djela bivših učenika koji su trenutačno na studiju ili su srednjoškolsko obrazovanje završili nedavno. 
Takav izložbeni koncept publici pruža uvid u temeljna znanja, vrijednosti i vještine koje učenici Graditeljske škole stječu prilikom obrazovanja te naznačuje smjerove u kojima se razvijaju neovisno o činjenici da svi dijele zajedničku ishodišnu točku. 
Neki od izlagača su: Ana Pintarić, Andrija Večenaj, Andro Mihalac, Barbara Gorski, Dario Štokić, Denis Maček, Ilija Vabec, Ivan Čondor, Klaudija Hozjan, Lea Sačar, Lucija Šubić, Magdalena Krištofić, Marcel Kopričanec, Mihael Novak, Milan Čatlaić, Mirna Žerjav, Miroslav Polanec, Neva Nevičica Horvatić, Nikola Strahija, Paula Perčić, Petar Križnar, Petra Piknjač, Suzana Šestan, Tamara Mustač, Tatjana Lukman i Žanina Mavrin, a izložbu možete pogledati do 6. svibnja 2019. godine.


Graditeljska škola Čakovec