2018-05-12 13:30:25

U keramici i fotografiji najbolji u regiji

Nedavno je u Virovitici održana 43. Regionalna Domijada u kojoj su sudjelovali učenici iz deset učeničkih domova sjeverozapadne Hrvatske. Srednjoškolci smješteni u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec nastupili su u sportskim nadmetanjima te multimedijalnom stvaralaštvu.

Najbolje su sportske rezultate osvajanjem drugih mjesta tako postigli šahisti (voditelj Božidar Glavina) te djevojke u badmintonu (voditeljica Nataša Vrček, prof.). 

Nastupili su i stolnotenisači te košarkaši. U multimedijalnom stvaralaštvu prvo mjesto te plasman na državnu Domijadu ostvarili su učenica Patricia Mikulec (voditeljica Spomenka Gavranović, prof.) s radom u glaziranoj keramici pod naslovom Lijepa li si te učenik Andrija Joža-Koren digitalnom fotografijom 42 (voditeljica Vera Bralić, prof.). Isti su ostvarili plasman na državnu Domijadu u Rovinju. Među nagrađenima je još u kategoriji industrijskog dizajna i rad u kombiniranoj tehnici pod naslovom RAMM Rajne Jakupek i Marka Tilošanca koji je zauzeo treće mjesto. U Virovitici su se još predstavili učenik Petar Golubić sa svoje dvije slike (Most Jedinstvena) te crtežom (Moć) te Alen Niklaus (Drago neznanje)Nikola Pros (Alianz Arena) i Ana Botak (Petra). U skulpturi se uspješno predstavila Petra Keljar s Jabukom, a u modnom dizajnu Maturalnim triom Katica Šafar. Konačno Kocka je bačena od strane Marije Dombaj u industrijskom dizajnu.  

fotografije


Graditeljska škola Čakovec