2018-05-04 08:41:59

9. Državno natjecanje i smotra učenika u području Grafičkih tehnologija i AV oblikovanja

Od 25.04. do 27.04.2018. u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split, održano je deveto državno natjecanje i smotra učenika koji se natječu u području Grafičkih tehnologija i AV oblikovanja.

Učenici su odmjeravali svoje znanje i vještine u tri kategorije: multimedija-radio, web dizajn te grafičke tehnologije i dizajn.

Ove godine natjecanje je provedeno i pod pokroviteljstvom World Skills Croatia.

Učenice Lucija Obadić 4.d MT i Dorotea Marciuš 3.d MT uz podršku  mentorice Ljiljane Ille dipl.inf, natjecale su  u području multimedije – radia gdje su imale zadatak pripremiti radio reportažu u trajanju od 4 do 5 min. na temu Intelektualno vlasništvo. U tome su im pomogli sugovornici iz škole domaćina prema sinopsisu koji su timovi sami koncipirali.

Učenik 4.d WD razreda Nikola Kolman, uz podršku mentora Damira Srneca, dipl.inf. odmjeravao je svoje znanje i vještinu u području web dizajna, koje je ove godine zahtjevalo znanje izrade web stranice za prikaz na različitim uređajima uz primjenu HTML/CSS tehnologije te poznavanje JavaScripta.

Članica državnog i prosudbenog povjerenstva koje je pripremalo i ocjenjivalo zadatke u kategoriji web dizajna, kao i niz prijašnjih godina  bila je Suzana Šestan, dipl.dizajner.

Podršku učenicima, mentorima i članovima povjerenstva iz naše škole dao je i ravnatelj škole Zlatko Ladić dipl. teolog.

Iako naši učenici nisu osvojili medalje, uspješno su odradili svoje zadatke i odmjerili snage sa najboljim učenicima u Hrvatskoj u navedenim disciplinama.

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split,  pokazala se kao izvrstan organizator i domaćin te su svi učenici uz natjecanje imali vremena i za druženje i upoznavanje kolega iz ostalih škola, a zanimljivosti sa otvaranja i ugođaj sa natjecanja može se pogledati na fotografijama u prilogu i stranicama škole domaćin.

Fotografije

Slike sa stranice škole domaćina

Video sa otvaranja


Graditeljska škola Čakovec