2018-04-25 15:22:14

Dan planeta Zemlja obilježen skupljanjem tekstila za Humanu Novu

Socijalna zadruga Humana Nova društveno je poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba, a djelatnost im je proizvodnja i prodaja tekstilnih  proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.  Ove je godine povodom Dana planeta Zemlja pokrenula akciju prikupljanja tekstila, tekstilne odjeće i obuće. 

Tekstil se skupljao od petka, 18. travnja pa sve do ponedjeljka 23. travnja, kada su djelatnici Humane Nove došli po prikupljeno.   Akciju je podržala i naša škola prikupivši zaista reprezentativnu količinu tekstila, a u prikupljanje se uključio velik broj učenika i nastavnika. Najuspješnijima među razrednim odjelima  pokazao se 2.a razred, na čelu s njihovom razrednicom Dušankom Kocijan pa će za svoj trud dobiti i nekakvu simboličnu nagradu.

Cilj ove akcije primarno je bio skupiti što veću količinu tekstila, ali je za rezultat imao i pozitivno afirmiranje učenika, razvoj natjecateljskog duha, kao i  podizanje svijesti o očuvanju prirode, siromaštvu te održivom razvoju lokalne zajednice.

Fotografije

 


Graditeljska škola Čakovec