2018-04-24 12:55:31

23. Državno natjecanje učenika graditeljskoh i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja

U Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin je od 12. do 14. travnja 2018. godine održano 23. državno natjecanje učenika graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske u znanjima i vještinama građenja pod nazivom „Gradimo našu Hrvatsku“.

Graditeljska škola Čakovec sudjelovala je u svih 9 disciplina. Učenici-maturanti 4. i 3. razreda bili su u pratnji svojih nastavnika Đurđe Plavljanić, Darinke Kalšan  i Josipa Gajskog. Rezultati nisu ni ovaj put izostali. Najbolje se plasirao Nikola Balog, 3.f osvojivši 3. mjesto u zanimanju tesar, a mentorica mu je bila Đurđa Plavljanić.

I ostali učenici postigli su solidne rezultate: Leonardo Lacković, 3.f osvojio je 4. mjesto u zanimanju monter suhe gradnje (mentorica Tatjana Vadas), Marko Međimurec 3.f osvojio je 5. mjesto u zanimanju keramičar-oblagač (mentor Nenad Horvat), Marko Blažona, 4.b osvojio je 6. mjesto u disciplini AutoCad (mentorica Suzana Šestan), 7. mjesto osvojili su Patricija Božić, 4.e u disciplini geodetski tehničar (mentor Lovro Gradišer) i Josip Balog 3.e u zanimanju zidar (mentor Dragutin Horvat), dok su 9. mjesto osvojili  Gabrijela Erdelji 4.b u disciplini arhitektonske konstrukcije (mentorica Tatjana Lukman), Luka Matković 4.a u disciplini nosive konstrukcije (mentorica Srebrenka Pongrac) i Renato Kalanjoš 3.h  u disciplini soboslikar-ličilac (mentor Josip Gajski).

Predsjednica Državnog povjerenstva u disciplini monter suhe gradnje bila je Darinka Kalšan, a u Prosudbenim povjerenstvima bili su Josip Gajski (soboslikar-ličilac) i Đurđa Plavljanić (tesar).

Iskrene čestitke svim učenicima, kao i njihovim mentorima, koji su branili boje Graditeljske škole Čakovec!

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec