2018-02-10 17:03:24

Posjet učenika Graditeljske škole Sobočan Interijerima d.o.o. i Carthago d.o.o.

Dana 2.2.2018. godine, učenici Graditeljske škole Čakovec, dizajneri unutarnje arhitekture 2.c i 3.c  razreda te stolari 3.h razreda  sa svojim razrednicima i nastavnicima strukovnih predmeta (Tatjana Vadas, Đurđa Plavljanić, Milan Čatlaić, Krunoslav Tkalec, Andrija Večenaj i Suzana Šestan), posjetili su firme  Sobočan interijeri  d.o.o. u Murskom Središću  i  Carthago  d.o.o. u Sloveniji, mjestu Odranci.

    "Prvo smo  posjetili  Sobočan interijere  d.o.o. u Murskom Središću,  gdje nas je dočekao i u ime firme i djelatnika pozdravio direktor  gosp. Franjo  Sobočan. Prvi razgled je započeo u modernom Inovacijsko - tehnološkom centaru u koji su nas poveli stručni suradnici InTeC-a  Jasmina Goričanec  i  Denis Kučko i kroz uvodne prezentacije   upoznali s nastankom  tvrtke, brojem zaposlenika,  proizvodnim programima, materijalima koji se koriste kod dizajniranja i izrade opreme, dizajnom opreme  koju proizvode, poslovnim suradnicima i klijentima te  pozicijom same firme  na svjetskom tržištu.  

Prezentirali su nam i razvoj firme od početaka opremanja interijera sve do današnje pozicije projektiranja i opremanja  interijera za poznate  klijente kako kod nas tako i u svijetu.

Slijedio je zanimljiv obilazak proizvodnog pogona,  prošli smo kroz radionice, vidjeli razne  strojeve i vizualno shvatili koliko je toga potrebno učiniti za uspješan položaj u svijetu dizajna i opremanja interijera.

 Zatim smo krenuli u susjednu  zemlju, Sloveniju, u mjesto  Odranci, gdje smo posjetili pogon  Carthago d.o.o., koji se bavi izradom i opremom  auto domova, njihovim unutarnjim  uređenjem te uređenjem kombi vozila.  Na ulazu u pogon dočekala nas je direktorica firme gđa. Sandra Županec, koja je pozdravila posjet učenika naše škole, nakon uspješno odrađene suradnje kroz projekt  The Mobility Bridge III,  te nas nakon uvodnog kratkog upoznavanja sa firmom prepustila u ruke našim mentorima.

Podijeljeni u tri grupe, mentori  su nas poveli u obilazak pogona. Tijekom razgledavanja prošli  smo sve faze montaže i opreme auto domova, upoznali se sa njihovim uređenjem  i materijalima koji se koriste. Svaki korak u izradi bio nam je prikazan vrlo detaljno, pa smo mogli vidjeti načine na koji se proizvodi takva vrsta vozila i oprema  njihova unutrašnjost,  gdje se nastoji mali prostor iskoristiti do najmanjeg detalja i tako omogućiti njegovu maksimalnu funkcionalnost.  Na kraju su nas razveselili  slatkim poklonima i maketama malih mobilnih domova koje je svatko od nas dobio.

    Puni novih dojmova, krenuli smo natrag u Međimurje."

                                                                                     Veronika  Čretni,  DUA, 3.c 

foto album


Graditeljska škola Čakovec