2018-01-04 13:17:50

Izvanučionička nastava u Zagrebu

Sredinom prosinca sada već prošle godine umjesto uobičajenog nastavnog dana provedenog u školskim klupama za učenike 2.,3., i  4. razreda iz smjera likovne umjetnosti i dizajna te učenike smjera medijski tehničar, kao i  web dizajner organiziran je nešto drugačiji oblik edukacije. 

Oni su se zajedno sa svojim profesorima i razrednicima  uputili na terensku nastavu u hrvatsku metropolu, u grad Zagreb. Po dolasku u Zagreb učenici su, ovisno o programu za koji se školuju, posjetili Muzej grada Zagreba ili Umjetnički paviljon na Zrinjevcu. Nakon razgleda spomenutih institucija i njihovih izložbi usljedilo je vrijeme koje su učenici iskoristili za razgled Adventa, a koji je već treću godinu za redom proglašen najljepšim u Europi. Oni malo manje hrabri, od kiše su se sklonili na toplo, kako bi malo odmorili i popili neki topli napitak i tako se ugrijali. U drugom djelu terenske nastave vrijeme nas je više poslužilo nego u prvom te smo odlučili prošetati  do Meštrovićevog paviljona.  U paviljonu se održava izložba koja je posvećena uglednom i svjetski poznatom hrvatskom znanstveniku Nikoli Tesli. Paviljon poglede posjetitelja i prolaznika mami već vanjskim uređenjem, a koje je u stilu izložbe unutar paviljona. Izložbu smo razgledali u više skupina i većina učenika ostala je zapanjan viđenim. Nakon što smo razgledali  izložbi uputili smo se u samo središte paviljona gdje je  smještena je velika skulptura, a unutar koje se prikazuje, pomoću uređaja, koji je dio mozga je najaktivniji. Oni koji nisu bili te sreće i provjerili stanje u glavi, budući da je bila velika gužva, s izložbe su mogli ponijeti uspomenu u obliku fotografije na kojoj su sami birali temu pozadine po uzoru na izložbu.

Od same terenske nastave imat ćemo velike koristi i mnogo toga učenici mogu uklopiti u ono što su već učili ili će tek naučiti. Vjerujemo, da će ovaj dan mnogim maturantima ostati u lijepom sjećanju, kao jedan od zadnjih izleta u srednjoj školi,  te da su s njega ponijeli lijepe, ali i korisne uspomene.

 

Paulina Topolko, 4.c

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec