2018-01-03 12:17:50

Dan bez zvona u našoj školi

Kako bismo učenicima uljepšali završetak kalendarske godine zadnji dan nastave u prvom polugodištu ne provode na klasičnoj nastavi, već na različitim radionicama i aktivnostima koje biraju prema svome afinitetu. 

Dan bez zvona provodi se već četvrtu godinu zaredom i možemo reći da je postao tradicija u našoj školi. Prvi razredi su, kao i ranijih godina, bili na kino projekciji u Centru za kulturu, dok su učenici ostalih razreda sudjelovali u radu različitih radionica. U ponudi su i ove godine bile svakojake aktivnosti, od onih kreativnih poput crtanja, izrade mostova od špageta, zatim druženja uz božićne pjesme i kolače, projekcije filmova, pa sve do sportskih i glazbenih aktivnosti. Na  kraju je, po običaju, održan i kratko božićno-novogodišnji program u koji su nas uvele Marta, Marija i Filipa iz 2.c, odnosno 3.c razreda pjesmom „Božić dolazi“. Slijedio je performans učenika 1.ab razreda o istinskim vrijednostima Božića, koje je za nastup pripremila naša vjeroučiteljica Anja Peček. U nastavku nas je sve ponovno iznenadio Ivan iz 3.i  svojom vještinom u izvođenju božićnog beat box-mixa.  I ove je godine, drugi put zaredom, nastupio vokalni sastav koji čini dio djelatnika naše škole, a otpjevali su pjesmu „Pahulice padaju“ Dragutina Domjanića i tradicionalnu pjesmu „Svim na zemlji“. Oduševljenje učenika nastupom nastavnika zasigurno će biti dobar vjetar u leđa da se i to pretvori u tradiciju i da nastupi ne budu samo jednom godišnje, nego da budu vezani uz sve kulturne i javne manifestacije škole.

Prisutnima se obratio i ravnatelj škole Zvonko Ladić koji je tom prilikom poželio da svatko svojoj kući ponese mir i  osjećaj zajedništva i , naravno, svima poželio sve najbolje za nadolazeće blagdane.

Program je završio pjesmom „Sretan Božić svakome“ koju su zajednički otpjevale ranije spomenute učenice iz 2. i 3.c razreda te zbor djelatnika Graditeljske škole Čakovec.

 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec