2017-11-25 10:57:35

Obavijest za sve učenike i roditelje učenika Graditeljske škole Čakovec!

Nakon neistinitih objava na društvenim mrežama i prenošenja dezinformacija u medijima, a naročito na rtl televiziji, koja je bombastično napisala da se pojavila "epidemija", imam obavezu obavijestiti javnost o činjenicama, i dati točne informacije.

Dakle, od pojave bolesti do danas evidentirano je 8 (osam) bolesnih učenika. Bolest se pojavila u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec, a Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije odmah je obaviješten. Škola je poduzela sve mjere koje su propisali liječnici Zavoda!

U petak, 24.11.2017. u prostorima učeničkog doma i škole bili su i liječnici Zavoda za javno zdravstvo i sanitarna inspekcija koji su pregledali sve prostore ustanove i utvrdili da je higijena na normalnoj razini i da škola poduzima sve propisane mjere.
Zbog neistinitih objava na nacionalnoj razini, ravnateljica Škole zatražila je javnu ispriku tv kuće kao i pokretanje pedagoških mjera i postupaka za sankcioniranje inicijatora objava na društvenim mrežama.
O svemu navedenom, obaviješten je Osnivač Graditeljske škole Čakovec, Međimurska županija.

Dio učenika zaista nije došao na nastavu u petak i subotu, ali se nastava održava prema redovnom rasporedu, i tako će biti i dalje.
Učenicima Graditeljske škole Čakovec poručujem da je redovan rad i dolazak u školu važan i obavezan, naročito zato što nema razloga za nedolazak.

Objave putem društvenih mreža, koje dolaze od učenika, posebno učenika drugih škola, uzimajte s rezervom, jer vi najbolje znate kakav je vaš radni svakodnevni prostor. Također, najbolje znate tko su vaši nastavnici i tko je vaša ravnateljica.
Roditeljima poručujem da se odazovu na zajednički roditeljski sastanak u ponedjeljak, 27.11., kako bi od liječnika čuli točne informacije o bolesti i mjerama zaštite.

ravnateljica Graditeljske škole Čakovec
Srebrenka Pongrac, dipl.ing.


Graditeljska škola Čakovec