2017-09-14 22:52:52

The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec

S učenicima  Graditeljske škole Čakovec, koji u sklopu Erasmus+ projekta svoju praktičnu nastavu odrađuju u poduzeću Carthago d.o.o.,  u petak 08. rujna, direktorica poduzeća gđa. Sandra Županec održala je radno-svečani sastanak, na kojem je željela čuti iskustva naših učenika i na kraju izrazila zadovoljstvo njihovim radom i napretkom. Tom prigodom učenicima je uručila poklone za uspješno odrađen prvi tjedan prakse, u obliku poklon paketa i metalnih minijatura mobilnih domova, koji će biti mala ali lijepa uspomena na ovo nadasve vrijedno iskustvo.

fotografije linkovi: 
Album_1

U slobodno vrijeme u sklopu kulturnog i povijesnog upoznavanja kraja učenici su obišli najznačajnija mjesta općine Odranci, te su tako posjetili...[OPŠIRNIJE]

U slobodno vrijeme u sklopu kulturnog i povijesnog upoznavanja kraja učenici su obišli najznačajnija mjesta općine Odranci, te su tako posjetili i upoznali zanimljivosti mjesta Črenšovci u istoimenoj općini, razgledali prekrasnu župnu crkvu građenu u osmerokutnom stilu i tako se upoznali s poviješću same župe i općine.

fotografije linkovi: 
Album_2

I vikend je bio proveden aktivno u razgledu mjesta Rakičan, Murska Sobota i Beltinci. Upoznali su povijest grada i obišli dvorac Rakičan, u kojem su se susreli s postojanjem regionalnog Hrvatsko-Slovenskog istražno – naučnog centra te bogatom tradicijom i aktivnostima konjaničkog centra smještenog u dvorcu.

Upoznavajući povijest i kulturu Murske Sobote pogledali su Spomenik pobjede koji je podsjetnik na II svjetski rat, te  stari dio grada i crkvu Svetog Nikole, a poseban utisak ostavila je velika Evangelička crkva. U mjestu Beltinci uz stari barokni dio mjesta, bilo je zanimljivo pogledati i razvoj bicikla od početaka do danas, instalacije postavljenje u parku pored starog grada. Učenici su na kraju obišli i crkvu Sv. Ladislava koja je trenutno jednim dijelom  u fazi obnove. Domaćini su prezentirali bogatu kulturnu i gospodarsku baštinu Pomurja i Prekmurja i najvažnije djelatnosti toga kraja.

fotografije linkovi: 
Album_3

 


Graditeljska škola Čakovec