2017-05-22 10:27:42

Studenti Učiteljskog fakulteta posjetili našu Učeničku zadrugu Krugg

U srijedu, 17. svibnja Graditeljsku školu Čakovec, točnije njezinu Učeničku zadrugu Krugg posjetili su studenti Učiteljskog fakulteta Zagreb-Odsjek u Čakovcu, zajedno s njihovom profesoricom dr.sc. Mirjanom Posavec.

Naime, studenti u sklopu svog redovitog studija slušaju i kolegij Učeničko zadrugarstvo pa su  tako iz prve ruke mogli saznati kako se ono provodi u praksi. Ponajprije je voditelj  naše Učeničke zadruge Krugg, profesor Lovro Gradišer, studente upoznao s načinom osnivanja zadruge, dokumentima koji prate osnivanje, kao i načinom vođenja dokumentacije te im objasnio kako funkcionira naša zadruga i kojim se aktivnostima bavi. Nakon njega studentima se predstavio voditelj ljetopisa i matične knjige naše učeničke zadruge, profesor Andrija Večenaj. U svom izlaganju studente je pobliže upoznao sa sekcijama koje djeluju unutar zadruge te aktivnosti u kojima smo sudjelovali, odnosno događaje na kojima se predstavila naša zadruga. Na kraju teorijskog djela studentima je pobliže predstavljena sekcija za staklo, a o tome im je nešto više rekla voditeljica te sekcije, profesorica Tatjana Lukman. U nastavku su studenti pogledali izložbeno-prodajni prostor Učeničke zadruge Krugg, keramičarske učionice u školskim radionicama gdje im je pokazana peć za staklo i keramiku te im je na samome kraju prezentiran rad na lončarskom kolu.

Studentima je ovo bila prilika da utvrde već stečena znanja, ali i da na konkretnom primjeru nauče kako učeničko zadrugarstvo funkcionira u praksi.

 

Fotografije

 


Graditeljska škola Čakovec