2017-05-11 12:38:17

ZA LJEPŠI PARK U ČAKOVCU 'Klupice prijateljstva' u novom ruhu

Učenici volonteri Graditeljske škole Čakovec su danas  sudjelovali u akciji uljepšavanja parka na jedan izrazito kreativan i zanimljiv način oslikavajući klupice prema vlastitim idejama i  tako nastavili suradnju sa udrugom Zora na ovom hvale vrijednom projektu.

Danas u kasno prije podne su neki od učenika volontera iz čakovečke Gimnazije, Graditeljske škole Čakovec i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec počeli oslikavati klupice u Perivoju Zrinskih u Čakovcu.

– Danas oslikavamo pet klupica kod ulaza u park lijevom stranom gdje je dječje igralište - rekla nam je Monika Malenica, voditeljica projekta 'Klupice prijateljstva' koji traje od 15. veljače do 15. lipnja ove godine kada treba biti oslikano 17 klupica.

Tome je prethodilo još šest radnih akcija u travnju kada su se brusili njihovi metalni i drveni dijelovi.
Akcija je sastavnica građanske akcije koju provodi udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcom.

Ova građanska akcija odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta 'Moje mjesto u zajednici', a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec kroz svrhu povezivanja građana, udruga i institucija kako bi vratili parku percepciju 'sigurnog mjesta, ugodnog i pogodnog za boravak i druženje mladih i građana. Mladi vjeruju kako će klupice dugo, vrlo dugo sjati sjajem koji su počele dobivati danas i narednih dana.

tekst i fotografije preuzete sa: emedjimurje.rtl.hr

fotografije


Graditeljska škola Čakovec