2016-09-26 08:32:08

Selekcijski tim British Councila izabrao Graditeljsku školu Čakovec kao jednog od tri finalista u rap natjecanju

 

Učenica Karla Ivanović iz  3.b razreda, pod mentorstvom Dušanke Kocijan, prof., napisala je vlastite stihove  rap pjesme na engleskom jeziku na temelju instrumentala s refrenom te zajedno s učenicima Nives Mati, 3. c, Lucijom Obadić, 3. d, Lukom Špirancem, 3.d i Antoniom Ignacom iz  1. e razreda, uvježbala nastup. Tehničku podršku dao je Zvonko Ladić, prof., a video spot načinila je Nina Drk 4. d, čiji je  mentor bio Krunoslav Bedi, prof.

Selekcijski tim British Councila izabrao je upravo Graditeljsku školu Čakovec kao jednog od tri finalista u rap natjecanju.

Cijela ova aktivnost provedena je kako bi se obilježio Europski dan jezika 2016. Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije, Talijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum i British Council zajedno organiziraju natjecanje u pisanju i izvođenju rap pjesama za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cilj ovog višejezičnog koncerta jest mladima pružiti priliku da se okušaju u jedinstvenom jezičnom događanju te istovremeno proširiti svijest o europskoj jezičnoj raznolikosti. Na temelju zaprimljenih prijava za svaki jezik su odabrane skupina učenika koje će sudjelovati u višejezičnom rap koncertu te svoje stihove izvesti na različitim jezicima, rame uz rame s profesionalnim reperima. Prije nastupa prijavljenih grupa učenika održat će se radionice tijekom kojih će učenici dodatno uvježbati svoje nastupe pod budnim okom  voditelja radionica. Za to će se vrijeme publika zabavljati uz irske plesove u izvođenju skupine Celtic Fantasy. Uz glazbenike, izvorne govornike talijanskog, njemačkog i engleskog jezika koji će u sklopu natjecanja održati svoj kratki nastup, nastupit će i Remi iz Elementala koja će i voditi cijeli program. Koncert će se održati 27. rujna u 1000 h u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar, Savska 160.


Graditeljska škola Čakovec