2016-06-29 10:07:37

Učenici GRADITELJSKE ŠKOLE ČAKOVEC na europskom natjecanju u Vilniusu

Litva, točnije njezin glavni grad Vilnius je u razdoblju od 7. do  10. lipnja bio domaćin 11. europskog natjecanja montera suhe gradnje „Knauf Junior Trophy“.

Hrvatsku su predstavljali učenici 3.e razreda Graditeljske škole Čakovec Sandro Sabol i Vedran Kovačić, u pratnji mentorice Ljiljane Tepavac-Kocijan, dipl.ing., zahvaljujući pobjedi na Državnom  natjecanju graditeljskih i geodetskih škola u znanjima i vještinama građenja, koje se ove godine održavalo u Križevcima. Osim samog natjecanja ovo je bila prilika da se steknu nova iskustva, stvore poznanstva i prijateljstva, ali i upoznaju druge kulture, običaji i znamenitosti.  Sudjelovanje na smotri omogućila je firma „Knauf“ Hrvatska, čiji su predstavnici isto nazočili toj smotri. Ovo je treća godina ( od ukupno 6, koliko se održavaju natjecanja u zanimanju MONTER SUHE GRADNJE ) da učenici naše škole brane boje države na europskom natjecanju!

Samo natjecanje sastoji se iz izrade praktičnog zadatka i provjere znanja, a naši su učenici, zbog različitog sustava srednjoškolskog strukovnog obrazovanja u drugim europskim državama, redovito u podređenom položaju. Naime, najmlađi su i s najmanjim brojem održanih sati praktične nastave kroz 3 godine školovanja. Ipak, i unatoč tome, testove rješavaju sa 100% točnošću, a praktični zadatak izrađuju s takvim zalaganjem da osvajaju 8. mjesto. U Europi!

Graditeljska škola Čakovec ponovno dokazuje svoju kvalitetu, a zahvaljujemo gospodinu Miškulinu iz firme „Knauf“ Hrvatska, na pratnji i potpori u pripremi učenika za europsko natjecanje.

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec