2016-05-25 10:01:46

Ipak čitamo!

Premda ove godine projekt udruge Naša djeca Čitajmo svi, veliki i mali iz nekih, nepoznatih nam razloga, nažalost, nije pokrenut, čitanje ide dalje! Zahvaljujući dobroj prihvaćenosti akcije od strane naših učenika i zainteresiranosti vrtića za ovakav tip međugeneracijskog druženja, ove smo godine čitali sa Žibekima iz Brezja te s Mravićima iz čakovečkog vrtića Bambi. 

Ukupno smo se družili tri puta; dvaput s Žibekima i jednom s Mravićima. Prvi susret s mališanima iz Brezja imali smo 12.  ožujka, kada smo im čitali priču o uskrsnom zecom, budući da je to bilo vrijeme neposredno prije Uskrsa. Oni su priču vrlo pažljivo saslušali te su nam, kao nagradu  za naš trud, otpjevali nekoliko prigodnih pjesama. Uzvratni susret održan je 28. travnja u prostorijama naše škole i tom smo prilikom mališane, od kojih je većina njih budući prvašići, kroz nekoliko scenskih igara upoznali s onim što ih čeka u školi, kao i s ulogom školske knjižnice. Najveće oduševljenje ipak je izazvao posjet praktikumu za dizajn keramike u našim radionicama, gdje su se i sami okušali u modeliranju s glinom, a tema su im bili smajlići. Susret je završio razgledavanjem retrospektivne izložbe naše škole, postavljene u holu dvorane. Mravićima smo se u posjet uputili 18. svibnja  i s  nekoliko kratkih scenskih dijaloga i pjesama na zanimljiv  im način predstavili svijet škole, koji ih uskoro očekuje, a oni pak su nas oduševili izvrsnim poznavanjem znamenitosti zemalja Europske unije. Susret je prošao u smijehu i veselju te smo se od njih oprostili pjesmom i obećanjem da ćemo čitati i dogodine.

Zahvaljujemo na zainteresiranosti za čitanje učenicima Mariji Zadravec, Saši Petričeviću, Stelli Rojko, Veroniki Zrna, Paulini Topličanec, Veroniki Čretni te Raheli Dominić. Bez njih sve ovo, usprkos entuzijazmu nove voditeljice Romine Fic, kojoj je malo pomagala „stara“ voditeljica Emilija Kovač,  ne bi imalo smisla niti bilo provedivo.


Graditeljska škola Čakovec