2016-03-18 11:13:46

Članovi Budi muško kluba na seminaru u Zagrebu

Članovi Budi muško kluba Graditeljske škole Čakovec prošlog su vikenda sudjelovali su na trodnevnom seminaru u Zagrebu pod nazivom „Reagiraj ljudski, protiv nasilja“, koji je održala Organizacija mladih Status M. 

Seminaru su prisustvovali i članovi Budi muško klubova iz Valpova, Banja Luke i Zagreba. Cilj seminara bio je educirati mladiće te ih potaknuti i osnažiti da reagiraju primjereno i zaustave nasilne situacije na siguran način, kao i kako provoditi istoimenu kampanju u svojim školama i zajednici. U Hrvatskoj kampanju provodi Organizacija mladih Status M, kao dio programa „Inicijativa mladića“, a koji se bavi edukacijom  i uključivanjem mladića te muškaraca u prevenciju nasilja, posebno rodno uvjetovanog nasilja, kao i promoviranjem rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života. Kampanja i projekt se provode uz podršku CARE International-a i OAK fondacije

Ovaj seminar bila je prilika našim dečkima da razmijene iskustva s drugima, ali i da se kvalitetno podruže izvan prostora škole. 

 

Video snimljen tijekom trajanja velike regionalne konferencije u Beogradu, a koja je okupila preko 70 mladih ambasadora kampanje, srednjoškolaca i srednjoškolki iz ukupno 17 gradova regije, odnosno iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Banja Luke, Mostara, Kosovske Mitrovice, Prištine, Tirane, Niša, Sombora, Vranja, Kikinde, Ivanjice, Pančeva, Pirota, Čakovca i Valpova. 

Fotografije


Graditeljska škola Čakovec