preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Akcija Pokrenimo promjene povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja
Autor: Romina Fic, 30. 10. 2023.

U četvrtak, 26. listopada 2023. godine u Graditeljskoj školi Čakovec obilježen je Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Smisao toga dana je da barem na jedan dan zaboravimo sve prepreke i granice koje nas dijele te pokušamo pomoći jedni drugima i na taj način postanemo bolji ljudi. U obilježavanje su uključili učenici 1. c, 2. d, 4. b i 4. c razreda, kao i njihove profesorice Darija Dujam, Klaudia Vukman i Ljiljana Ille.

Međunarodni dan međusobnog pomaganja učenici likovne umjetnosti i dizajna 1.c razred, uz svoju nastavnicu Dariju Dujam, obilježili su međusobnom suradnjom s učenicima 4.b razreda i nastavnicom Ljiljanom Ille snimivši animirani film s likovima od keramike. Tom su prigodom učenici zamijenili uloge i okušali se u izradi glinenih likova. Radionica se zvala „Likić za filmić“.


Poslije su u goste došli učenici iz OŠ Ivanovec i sudjelovali u radionici „Ples gline“ gdje su dobili priliku, uz mentoriranje učenica 1.c razreda, napraviti likove iz gline te osjetiti doživljaj rada na lončarskom kolu. Maturantice 4.c razreda, buduće dizajnerice keramike, također su pridonijele cijeloj radionici svojim znanjem i iskustvom te su se pokazale kao izvrsne mentorice. Svi su sudionici napustili radionice sa oduševljenjem i spoznajom da su naučili i stekli jednu novu vještinu. Dodajmo da su ove radionice provedene u sklopu Tjedna animacije pa će kao rezultat toga nastati zanimljivi animirani filmovi i digitalne slikovnice.

Druga aktivnost koja je provedena povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja je izložba šaha. Naime, namisao učenika 1. c, 2.d i 4.c razreda bila je napraviti nešto za ostale učenike škole, a što će ih motivirati na međusobno druženje i zajedništvo. Tako su došli na ideju da ta poveznica bude popularna društvena igra šah te su za tu priliku izradili šahovska polja i figure. Učenici 2. d razreda šahovska polja izradili su od kartona, a figure od različitih materijala kao što su vijci i matice, karton… Budući dizajneri keramike iz 1. c i 4. c razreda svoje su šahovske ploče i figure izradili od keramike. Svi „uratci“ izloženi su predvorju škole te su naišli na veliko oduševljenje ostalih učenika koji su se odmah okušali u ovoj popularnoj igri. Učenici 2.d razreda svoja šahovska polja i figure izradili su na satu razrednog odjela kod svoje razrednice, profesorice Klaudie Vukman, dok su učenici 1. c i 4.c razreda svoje uratke kreirali na nastavi strukovnih predmeta iz područja keramike kod profesorice Darije Dujam, mag. art.

   Spomenimo i to da je profesorica Dujam s učenicima 1. c razreda već ranije provela akciju izrade ukrasnih bundeva od keramike, koje trenutno krase predvorje škole, a koje će se prodati na licitacijskoj aukciji kako bi se prikupila novčana sredstva za odlazak na stručnu ekskurziju učenika slabijeg imovinskog statusa.

Fotografije
 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju