preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 174
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvanučionička nastava u Varaždinu
Autor: Romina Fic, 23. 12. 2019.

     Učenici 4.a (građevinski tehničari) i 4.b (arhitektonski tehničari) razreda bili su 14.12.2019. godine u sklopu predmeta Praktikum i Povijest arhitekture i umjetnosti u Varaždinu. Pratnja su im bili profesori Đurđa  Plavljanić, Zdravko Janković i  Darko  Jezidžić.


U Varaždinu su posjetili gradilište Poslovno-proizvodne zgrade Farmex. Investitor je tvrtka Farmex,  u čijem je vlasništvu i najveći hrvatski proizvođač solarnih panela  Solvis d.o.o. iz Varaždina. Učenike su proveli po gradilištu gospodin  Zoran Brakus, nadzorni inženjer iz arhitektonskog ureda  Brakus d.o.o. koji su ujedno i projektanti ove zgrade te inženjer na gradilištu gospodin Vitez iz ZTB-gradnje d.o.o.  (izvođač radova).

Zoran Brakus dipl.ing.  učenicima je obrazložio projekt i rješenja koja su primijenili prilikom projektiranja i specifičnosti  gradnje ovog objekta. Zgrada će služiti za proizvodnju solarnih panela, a u njoj će se nalaziti i uredski prostori te veletrgovina lijekova i medicinske opreme.

                Nakon obilaska gradilišta i hotela učenici su posjetili Studentski domu u Varaždinu, koji ima certifikat za energetski razred A+.

Gospođa Tanja Bunjevac učenicima je pokazala raspored spavaćih i pratećih prostorija u domu. Korisnici ovog Doma dobivaju najviši stupanj kvalitete usluga što se tiče smještaja u domovima u Hrvatskoj. Ono po čemu je Dom poseban je: grijanje i hlađenje pomoću sustava dizalica topline, vlastita solarna elektrana, korištenje kišnice za sanitarnu vodu te razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike.

Iz Studentskog doma prošetali smo zajedno s gosp. Brakusom do Park Boutique hotela čiji projektant je također on. Na hotelu su učenici imali prilike vidjeti inovativna rješenja kod projektiranja i Cor-ten  fasadu. Takva fasada prvobitno je napravljena na dizalu susjednog  Fakulteta  organizacije i informatike. Napravljena je pauza za okrjepu i uživanje u adventskom ugođaju Varaždina.

                Na kraju su učenici uz stručno vodstvo prof.  Jankovića razgledali najznačajnije kulturne znamenitosti grada Varaždina iz različitih stilskih razdoblja: Franjevačku crkvu, Palaču Patačić, Crkvu sv. Nikole, Palaču Erdedi, Kapucinsku crkvu, Uršulinsku crkvu i Stari grad.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju