preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 177
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EKO PERFORMANS POVODOM ZELENE ČISTKE
Autor: Suzana Šestan, 16. 4. 2019.

Graditeljska škola Čakovec uključila se u Zelenu čistku – Let's do it!, najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Različitim edukativnim, umjetničkim, književnim i glazbenim aktivnostima obogatili smo ovu akciju čišćenja okoliša.

Tako su u ponedjeljak 15.4.2019. učenici Graditeljske škole Čakovec zajedno s profesorima zasukali rukave te pokupili smeće u okolici škole pod vodstvom 1.c razreda i razrednika Petra Križnara. Donacijom sadnica različitog drveća i grmlja rasadnika Iva uljepšali smo naše školsko dvorište. Vrijedni učenici pod vodstvom profesora Petra Križnara, Ljiljane Ille i Darka Jezidžića zasadili su mlado drveće. 


Cijeli proces sadnje uljepšali su učenici 1.d razreda koji su pripremili književni performans pod mentorstvom profesorice Emilije Kovač te učenici 2.c razreda i razrednica Vesna Osojnički, koji su glazbeno popratili događaj svirajući poznate ritmove na atraktivnim instrumentima koje su sami izradili od recikliranih materijala.

Osim vanjskog dijela, i hodnik škole krasio je ekološki duh. Učenici 3.a razreda su s profesorom Darkom Jezidžićem izložili edukativne plakate s tematikom prirode i okoliša te simboličkim prikazom postavili pitanje želimo li uživati u zelenoj prirodi ili smeću. Uključili su se i učenici 2.d razreda koji su osmislili niz kratkih videa koji prikazuju što je akcija Zelena čistka i čemu služi, a koji se puštaju na našem multimedijskom stupu u predvorju škole.

Ova akcija je rezultirala još jednim uspjehom, usmjeravajući učenike na suvremeni problem zagađenja okoliša i prekomjernog stvaranja smeća, ali ih i potaknula da postanu aktivni i angažirani građani. Dokazali smo da možemo spojiti različite struke i usmjerenja u ostvarivanju zajedničkog cilja: ekološki osviještena, aktivna i angažirana škola.

fotografijeIzvor: Janja Škoda, pedagoginja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju